Jak se zrodil S.E.N.

     Jmenuji se Martina, vystudovala jsem MZLU v Brně, obor fytotechnika. Odjakživa jsem ráda v přírodě, obklopena lesy, loukami a zvířaty. Od dětství jsem snila o tom, že bude takový celý můj život. Budu žít v souladu s přírodou, pomáhat lidem a zvířatům…A tak se v roce 2015 zrodil S.E.N. (Salutem Ex Natura = zdraví z přírody) rodinná firma, která se zabývá fytoterapií a poradenstvím v oblasti zdraví. V naší nabídce naleznete tradiční bylinné čaje, přírodní kosmetiku i bylinné směsi pro koně a ostatní zvířata. Bylinné produkty pro zvířata jsou certifikovány ÚSKVBL jako veterinární přípravky. Pokud si z nabídky našich bylinných směsí nevyberete, je možné po individuální konzultaci namíchat směs dle vašich potřeb.

 

     S bylinkami jsem se seznamovala již od útlého dětství. Se svými rodiči, babičkou a dědečkem, lidovým léčitelem a bylinkářem, jsme jezdívali za voňavými léčivými poklady po celé České republice. Poznávání léčivých bylin, sběr a vše, co souviselo s jejich zpracováním, pro mě bylo velkou zábavou. Později jsem se zájmem, poslouchala dědečkovo vyprávění o tom, jak bylinky lidem pomáhají a jak má z každého jejich uzdravení velkou radost. Dědeček Jan se zajímal o přírodní léčitelství od svých 16 ti let a za tu dobu prostudoval spoustu knih a setkal se s mnoha významnými osobnostmi - bylinkáři, léčiteli, faráři i lékaři. Vzácné recepty, které za tu dobu získal, dopomohly k uzdravení spousty nemocných lidí. Bylinné směsi připravuje dodnes a já si k dědečkovi jezdím pro jeho moudré rady a společně konzultujeme vše, co je v danou chvíli potřeba. Často se se svým dědečkem radím také ohledně diagnóz, které řeším ve své praxi. Práce s lidmi mě naplňuje a propojení s přírodou a každodenní kontakt s našimi koníky a ostatními zvířaty je obohacující.

 

     Všechny naše bylinné směsi jsou rodinným dědictvím a jejich účinky jsou léty prověřené. Používáme pouze kvalitní řezané byliny, nikoli drcené, aby byla v co největší míře zachována jejich účinnost. Bylinky S.E.N. jsou určeny pro všechny, kteří chtějí pečovat o své zdraví přírodní cestou a také pro ty, kteří si rádi vychutnají šálek lahodného bylinkového nebo ovocno-bylinného čaje.

     Vše tvoříme s úctou a láskou k přírodě. Směsi jsou míchány a ručně baleny do papírových sáčků, šetrných k životnímu prostředí. Na výrobě se podílím já Martina a přítel Jakub. Naše bylinné čaje najdete také na různých trzích a jarmarcích, kam za vámi jezdím s voňavým stánkem.

 

Upozornění: Abychom minimalizovali množství odpadu a chránili tím naši přírodu, zásilky balíme do opakovaně využívaných papírových krabic. Děkujeme, že jste součástí našeho ekologického snažení.

Naší cestou jsou spokojení zákazníci a ochrana naší planety. 

                                                                                                                       S láskou Martina

 

 

 

    

 

 

 

Zpět do obchodu